Betsson

Både Sverige och Finland har gått ut i media inför matchen och varit självsäkra gällande att de ska vinna matchen som väntar ikväll 2/1. – Det är ett lag vi ska slå, sa bland annat Noel Gunler till sportbladet gällande matchen. Men även juniorlejonen är självsäkra inför mötet med Sverige. 

– Alla vet vad som väntar och vad som krävs för att vinna. Vi måste vårda pucken, spela bra som lag och hjälpa killarna på isen. Det finns inget bättre än att spela med kniven mot strupen säger Finlands assisterande tränare till finska förbundets hemsida.

Inför matchen har det handlat om två saker, målvaktsfrågan i Sverige och storstjärnan i Finland Ville Heinolas vara eller icke vara i matchen efter att han utgick i matchen mot Kanada.

Ville Heinola skadade sig i matchen mot Kanada och det var osäkert om han skulle kunna spela kvartsfinalen mot Sverige men nu står det klart att Heinola kommer att delta i matchen.

– Heinola plockades bort från isen som en säkerhetsåtgärd. Han är i spelskick mot Sverige, säger Juniorlejonens general manager  Kimmo Oikarinen till finska Yle.

För svensk del har det mesta inför kretsat kring målvaktsfrågan och vem som ska vakta målburen i matchen mot Finland. Hugo Alnefelt som har varit första målvakt under turneringen fick en mardrömsstart i matchen mot USA och blev utbytt i andra perioden. Så nu återstår det att se om det blir Alnefelt eller Jesper Wallstedt som får vakta Sveriges mål i matchen mot Finland. Wallstedt har verkligen stärkt sina positioner efter en fin insats mot Ryssland och även när han blev inbytt i matchen mot USA så visade han prov på fina räddningar.

Annons: ⇢ Betsson - Få 100 kr extra att spela för

18+ år | Regler & villkor gäller | Gäller nya kunder

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här