Det är nu mindre än två månader kvar tills hockey-VM äntligen drar igång igen och precis som tidigare år har IIHF tagit fram en maskot som kommer att symbolisera mästerskapet i olika sammanhang. Den här gången är det en vit ankunge iklädd röd hockeymundering och cape som kommer att verka som symbol för turneringen.

Precis som tidigare år höll man en omröstning för att få fram ett passande namn på svan-ungen. Mellan alternativen Hero, SlapDuck, Ugly Puckling och Duckly var det slutligen det sistnämnda förslaget som vann med nästan hälften utav rösterna. Duckly kommer bland annat att finnas på plats i arenorna under turneringens gång, men även pryda olika marknadsföringsprodukter i koppling till turneringen.

Svan-ungen historia har många likheter med H.C Andersens saga om den fula ankungen, vilket är mycket passande då mästerskapet hålls i just Andersens hemland Danmark. Dessutom liknade man svanens historia med dansk ishockeys utveckling under de senaste åren. Från att under många år ha spelat så långt ner som i C-divisionen klättrade laget snabbt upp till den högsta divisionen där man numera varit ett leg att räkna med i drygt 15 år.