World Cup Hockey 2016

World Cup och Hockey 2016 spelas i Air Canada Centre, Toronto, Kanada, 17 september-1 oktober 2016.

Turneringen spelas med två gruppspel där lag ett och två går till semifinal som avgörs i bäst av en match. Finalen spelas i bäst av tre matcher.

Deltagande är Europa, Finland, Kanada, Nordamerikas unga stjärnor, Ryssland, Sverige, Tjeckien, USA. Lagen får innehålla 23 spelare, tre målvakter och 20 utespelare.

Europa kommer att bestå av spelare från Europeiska länder men inte Finland, Ryssland, Sverige och Tjeckien. Nordamerikas unga stjärnor kommer att bestå av U23-spelare från Kanada och USA.

De som väljer ut spelare till Europa och Nordamerikas unga stjärnor är respektive lagledning. Det är ligaorganisationen National Hockey League, NHL, och spelarfacket National Hockey League Player´s Association, NHLPA, som tillsammands utser lagledningarna.

World Cup of Hockey 2016 spelas på rinkar med NHL-mått, med NHL-regler och döms av NHL-domare.

Lagen får börja sina träningsläger söndagen den 4 september 2016. Laget väljer vara man vill hålla lägret och det är tillåtet att spela en träningsmatch under lägret.

När starten för World Cup of Hockey 2016 närmar sig samlas lagen på en central Nordamerikansk ort och där blir det en träningsmatch innan turneringen börjar.

> Grupperna & tabellerna för World Cup hittar ni här

>Spelschema för World Cup hittar ni här!

 

Tyvärr får du hålla dina tankar för dig själv denna gången. Kommentarfältet är nämligen stängd.