Under helgen så har turneringen Karjala Cup spelats klart i Finland, där det svenska landslaget varit en utav de 6 deltagande nationerna. Laget vann sin inledande match mot Tjeckien under onsdagen och följde sedan upp det hela med en vinst mot Kanada i fredags. Den första perioden blev mållös men i slutet utav den andra perioden kunde Pär Lindholm sätta 0-1 till Sverige. Antalet skott på mål var väldigt jämna mellan lagen i de två första perioderna, men i den sista så blev siffrorna 17-3 till Kanada. Trots detta lyckades laget inte sätta en enda puck bakom Magnus Hellberg och istället blev det Sverige som fick 33% i träffar när Lindblom satte 0-2 i powerplay.

Däremot gick det inte lika bra i den avslutande matchen mot Finland under lördagen. Endast tre minuter in i matchen kunde Finland sätta sitt första mål och i inledningen utav den andra kom nästa mål. Även 3-0 hann man med att göra innan Fredrik Pettersson kunde sätta Sveriges första och enda mål för matchen. Slutresultatet för matchen blev 3-1 och Sveriges enda förlust i turneringen.

När samtliga matcher spelats så hamnade Sverige på en tredjeplats i turneringen efter Finland och Ryssland. När poängen för matcherna mellan lagen som är med i Euro Hockey Tour lades samman i EHT-tabellen Även här hamnade man då på en tredjeplats. Nästa turnering som ingår i Euro Hockey Tour är Channel One Cup som spelas i mitten utav december.