Igår kväll spelade Sverige sin tuffaste gruppspelsmatch i årets världsmästerskap. Motståndet Kanada har redan sedan VM:s start hyllats för sina framgångar och totala kross av sina motstånd. I bagaget hade bägge lagen tre raka vinster, men efter denna match kunde bara ett av lagen fortsätta denna väg. Matchen bjöd på en mängd svängningar och det svenska laget som stod på isen när pucken släpptes var otroligt starkt.

Redan efter fem minuter kunde Anton Lander sätta matchens första mål och detta var bara inledning på en mycket galant period. 2-0 kom efter 17 minuter på klockan av Victor Rask och bara sekunder efter detta avrundade man perioden med 3-0 via Filip Forsberg. Många frågade sig var det hyllade motståndarlaget tagit vägen, då Sverige totalt dominerade på isen.

Men efter pausvilan så var det ett helt annat kanadensiskt lag som kom ut på plan. Efter sex minuter kunde Aaron Ekblad sätta Kanadas första mål efter en tabbe av det svenska laget i egen zon. I mitten av perioden fick Kanada en straff som resulterade i 3-2 och kort därpå kom målet som kvitterade resultatet till 3-3. Detta satte fart i Tre Kronor som kort därpå svarade med ytterligare ett mål, då från Oscar Möller. Inför den sista perioden gällde det bara för det svenska laget att hålla i sitt övertag för att få med sig tre viktiga poäng.

Dock lyckades man inte med detta. Halvvägs in i sista perioden satte Patrick Wiercich 4-4 och kort efter detta åkte Petter Granberg på en utvisning, vilket gav Kanada powerplay. Detta nyttjade man för att kunna ta övertaget och sätta 4-5. För att göra ett sista försök att jämna ut matchen plockade Tre Kronor ut Anders Nilsson ur målet för ett sex mot fem-spel, men tyvärr hjälpte inte detta. Istället kunde Tyler Seguin utöka den kanadensiska ledningen ytterligare och sätta punkt för matchen när han satte 4-6 som blev matchens slutresultat.