Sverige fortsätter VM genom att besegra Tjeckien med 4-1.

Matchen hinner knappt börjar innan Johan Franzen ger Sverige ledningen efter 02:42.

Svenskarna spelar mycket mer energiskt än mot Norge och med denna fart kunde de föra spelet. Tjeckerna ägnade sig mest åt kontring, vilket de föredrar. Mot slutet av perioden pressades tjeckerna hårt och Sverige vann perioden och målskyttet med 9-5.

I den andra perioden går det ännu snabbare och efter 50 sekunder gör Niklas Kronwall 2-0. Kronwall slänger in pucken mot mål och den tjeckiska målvakten gör sitt första misstag i denna match.

Sverige var också kvickare än Tjeckien under denna period och vinner denna period välförtjänt men förlorar skyttet med 4-6.

Miss av öppet mål börjar den 3:e perioden med för att sedan övergår till en reducering av Tjeckien. Victor Fasth passar pucken som snappas upp av Jakub Petruzalek och sedan gör gör mål 03:44 in i perioden. Ett stot misstag av Fasth och Sverige bjuder in Tjeckien i matchen.

Dock sätter Joel Lundqvist sätter spiken i kista 10:24 in i perioden efter att han styrt in ett tungt backskott från Niklas Persson. Niklas Persson får sätta pucken i tom bur och ökas Sveriges ledning till 4-1.

Sverige vinner helt rättvist och övertygande.