Igår möttes Ryssland och Sverige i Euro Hockey Tour (EHT). Kvällen slutade 5-1 till Ryssland. Den värsta säsongsstarten för Tre Kronor så länge EHT existerat.

När Tre Kronor anlede till Channel One cup i Moskva så låg självförtroendet i botten. De hade tre raka förluster efter Karjala cup. Matchen mot Ryssland började bra då Nicklas Danielsson sköt 1-0 i första perioden. Sen kom andra perioden och svenskarna föll brutalt. Det blev 3 mål på 110 sekunder.
– Vi måste våga spela mot dem, jag tycker att vi ger upp lite grann. Det är halvdant det vi gör och då får de för mycket fart och ytor. Det känns som att modet har svikit, sa förbundskaptenen Pär Mårts inför tredje perioden.
13 sekunder in i tredje perioden gjorde Moziakin 5-1 i krysset. I och med det målet tog Tre Kronor hem sin fjärde raka förlust.
– Vårt mod svek. Vi litar inte på varandra.

Den ryska spelaren Alexander Ovetjkin var väldigt nöjd med sitt lags insatts.
– Vi har skickliga spelare i laget och spelade systematiskt i de två första perioderna. I den tredje slappnade vi av lite och bevakade.

Sveriges självförtroende har fått sig ännu en dal. Det är bara att hoppas att de lär sig av sina misstag och tar igen i nästa match mot Finland i morgon.