Den informella gruppfinalen mellan Sverige och Ryssland blev tuff och intensiv. Matchen slutar med att Ryssland vinner med 7-3.

Matchen börjar med att båda laget testar varandra försiktigt och inget riktigt tryck etableras.

Alexander Popov åker ut för Holding the Stick och detta läget utnyttjar Erik Karlsson, Sverige leder med 1-0 efter 05:57.

Detta öppnar matchen och lägena kommer allt tätare. En snabb spelvändning och Alexander Popov revanscherar sig genom att kvittera och matchen står 1-1.

Med lite mer fart så blir matchen mycket mer underhållande. Zetterberg ger Sverige ledningen med 2-1 och direkt efter målet hettar det till. Franzén slahshar och crosscheckar en Alexei Yemelin som sedan får nog och spearar Franzén. En matchstraff hade inte varit för milt straff, men Alexei Yemelin kommer undan med slashing.

Sverige vinner skotten med 16-7.

I den andra perioden var det Ryssland som hade pressen och skapade många chanser. Sveriges chanser kom mest genom kontringar.

Ryssland drar dock på sig en utvisning och då får vi Zetterberg lägga en fantastisk pass fram till Franzén som utökar Sveriges ledning till 3-1.

Sverige tar sig in i matchen igen och får powerplay. Men istället för att göra ytterligare ett powerplay mål så åker Franzén ut för interference och Ryssland reducerar till 3-2.

Ryssland vann skotten med 17-13.

Storbråk utbryter där Franzén och Ilya Nikulin var de som orsakade slagsmålet. Ryssland fick spela 5-3 och kvitterade till 3-3.

Den tredje perioden hinner knappt börja så tar Ryssland ledningen för fösta gången i matchen. Ett tungt backskott som Fasth räddar, men kunde inte stå emot returen som Alexander Perezhogin sätter i kassen. Bara ca 3 minuter senare så utökar Ryssland sin ledning till 5-3.

Dmitri Kalinin cross-checkar Franzén i ansiktet och får för detta matchstraff. Franzén lämnar isen blödande. Sverige får då 5 minuters powerplay som Sverige inte utnyttjar.

Malkin gör istället sitt 3:e mål och Ryssland leder med 6-3. Matchen slutar 7-3 till Ryssland.