Tre Kronor levererade tre raka förluster i helgens Oddset Hockey Games. Det ser inte ljust ut för Sverige i kommande VM på hemmaplan.

När sista matchen i Oddset Hockey Games var spelad stod det klart att Sverige hade 0 poäng. Tre förluster och 3-11 i målskillnad. Hoppet har bleknat i våra svenska hjärtan. Sverige kommer inte ha en chans i VM med samma lag som spelade denna turnering. Många av de svenska stjärnorna spelar däremot i NHL just nu och kommer att gå att spela i VM. Trots det är det inte många som tror att några nya spelare kommer att förändra Sveriges situation särskilt mycket. I en omröstning på Aftonbladet tycker 68% att förbundskaptenen Pär Mårts ska avsäga sig sin roll.
– Det är givetvis underkänt att inte ta poäng i sin egen turnering och komma sist. Vi räcker inte till, säger experten Mikael Renberg.
Pär Mårts kan inte annat än erkänna att det svenska laget förtjänar sitt underkända betyg.
– Tittar man på resultattavlan ser det inte så lovande ut, säger han.

Förhoppningen ligger just nu på att NHL stjärnorna ska kunna sätta eld i svenskhockey. Med toppspelare kan man utnyttja spelet på ett annat sätt och ge kämparglöd till resten av spelarna. Något som varenda en verkar hoppas på då någon annan möjlighet inte riktigt finns eller har presenterat sig.