Gårdagens match mot Tjeckien blev en vinst för Tre Kronor när de inledde såväl årets säsong som turneringen Karjala Cup. Matchens första mål kom ungefär halvvägs in i den första perioden och då ifrån det tjeckiska laget. Däremot kunde Sverige kontra redan ett par minuter senare när Dennis Everberg satte pucken i mål. Även i den andra perioden inledde besökarna målskyttet och inför den sista perioden stod det 3-3. Här fick Sverige power play, vilket man utnyttjade väl och tog över ledningen. Längre fram fick man åter igen spela fem mot fyra, där Dick Axelsson kunde göra periodens andra och avgörande mål.

Vinst för juniorerna – förlust för damerna
Det var inte bara seniorerna som vann under gårdagen. Juniorkronorna kunde även de ta hem vinsten i sitt möte med Ryssland. Resultatet blev 5-1 och redan idag har laget chans på en ny vinst när de möter Finland.

Damkronorna fick däremot se sig besegrade utav Finland. Först i den andra perioden kunde Sverige inleda matchens målskytte, men under den sista perioden fick Finland pucken i mål hela tre gånger, någonting som Sverige inte kunde ta ikapp. Nästa match för laget spelas på lördag och förhoppningsvis kan man då få med sig en vinst.