Måndagens möte med Lettland resulterade i ännu en storvinst för Tre Kronor. Totalt kunde laget sätta pucken i mål hela åtta gånger, vilket resulterade i slutresultatet 8-1. De svenska spelarna Filip Forsberg, Oscar Möller, Jacob Josefsson, Joel Lundqvist och Victor Rask satte alla varsitt mål under matchens gång och bjöd publiken på en ordentlig uppvisning.
Precis som i söndagens match mot Österrike kunde en svensk spelare få till en hattrick under matchen. Denna gång blev det Loui Eriksson som gjorde detta genom att sätta Sveriges första, andra och fjärde mål för matchen. Det sista målet som kom i slutsekunderna av den andra perioden kunde ha kommit redan ett par minuter tidigare, men Erikssons puck i mål dömdes då bort på grund av spelare i målgården.
I mitten av den andra perioden kunde Lettland sätta sitt mål, då Lauris Darzins såg chansen när man hade powerplay.

Vinsten gav laget tre viktiga poäng som stärkte Tre Kronors placering i tabellen. Förutom en glädje bland både spelare och fans så fanns det andra som delade vinstglädjen efter matchen. Även förbundskaptenen var mycket nöjd efter matchen som laget klarade av galant.
– En vanlig dag på jobbet, säger förbundskaptenen Pär Mårts enligt Sportbladet.

Idag tisdag får det svenska laget vila, men det finns ändå ett flertal intressanta hockeymatcher att följa.