Hockey OS 2018

Olympiska vinterspelen 2018 kommer att hållas i Sydkorea mellan den 9-25 februari och ishockey är en utav de 15 sporterna som man tävlar i. Turneringen brukar vara väldigt populär, såväl bland spelare som hos publiken och många anser att ett guld i OS är en större bedrift än ett VM-guld. Att lyckas plocka medalj i bägge turneringarna under ett och samma år är möjligt, någonting som bland annat Tre Kronor lyckats med.

I herrarnas turnering deltar 12 nationer som delats in i tre grupper om fyra lag. Efter ett klassiskt gruppspel väntar kvalificeringsmatcher och slutspel där man slutligen kommer kora en ny olympisk mästare.

Grupperna i herrarnas OS-turnering ser ut som följer:
Grupp A: Schweiz, Kanada, Tjeckien, Sydkorea
Grupp B: Slovakien, Ryssland, USA, Slovenien
Grupp C: Norge, Sverige, Finland, Tyskland
Här kan du se den aktuella ställningen i tabellerna

Här hittar du resultaten ifrån samtliga OS-matcher

I damernas turnering deltar i sin tur 8 nationer som till en början spelar i två grupper om fyra lag. De två främsta lagen i grupp A går vidare direkt till semifinal, medans de två övriga lagen i gruppen möter ettan och tvåan ur grupp B i kvartsfinalerna.
Här hittar du all information om damernas olympiska turnering

Vilka kanaler kommer sända OS 2018?
Discovery Network Sweden, som bland annat har kanalerna Kanal 5, Kanal 9 och Eurosport, har köpt rättigheterna för att sända mästerskapet. Samtliga matcher under OS kommer därmed att visas i deras kanaler, samt över nätet.
Här hittar du spelschemat för hockeyturneringen i OS

Här hittar du tv-tiderna för samtliga matcher

En persons tanke har delats med!

  1. Swchich
    Är sämre

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *