Svenska Spels oddssättare Ola Carlsson och Per Carlander går här igenom sina tankar kring den andra kupongen i Powerplay-Mästaren.

– Första omgången satte de riktiga experterna de som gärna vill kalla sig för experter på plats, säger Ola och hänvisar till att han och kollegan Per hade 6 rätt i första omgången medan Challe Berglund, Ulrik och Steven-Lee fick nöja sig med endast fyra vardera i Sportbladets utmaning.

>> Prova powerplay hos Svenska Spel

Omgång 2

Match Oddssättarnas rad
Brynäs – Färjestad 1X
Frölunda – Skellefteå 1
Växjö – Djurgården 1 2
Leksand – Almtuna 1
Malmö – Örebro 1 2
Södertälje – Oskarsham 1 2
Tingsryd – Bofors 1 2
Västerås – Rögle 1

>> Prova powerplay hos Svenska Spel

Brynäs-Färjestad
Brynäs har fem raka segrar. Johan Larsson har klivit fram som den bärande spelare man hoppas att han ska vara och gjort poäng i alla dessa matcher. Ett något decimerat Färjestad fick lida för Djurgårdens revanschlusta från derbyt, och fick inkassera en klar förlust. Färjestad har stora problem med produktionen, och är mycket överraskande tillsammans med Linköping det lag som gjort minst mål i hela Elitserien. Man får hoppas att skarpskytten Hyvönen är tillbaka till denna matchen. Brynäs å andra sidan är det lag som gjort överlägset flest mål i Elitserien. Lägg därtill att Färjestad har vunnit de tre senaste mötena i Gävle och du får en ganska svårlöst ekvation.

Frölunda-Skellefteå
Av Frölundas dragkedja Kahnberg-Lundqvist-Tolsa är bara Tolsa spelbar. Kahnberg och Lundqvist har fallit offer för omdiskuterade tacklingar och blir borta ett tag till. Detta märks ganska tydligt i det offensiva spelet där man är betydligt trubbigare nu. Ingen ska förvänta sig att nyförvärvet Fredrik Sjöström ska ta över deras produktion, då han under sina år i NHL formats om till en mer defensiv forward. Skellefteå har tagit lite för många poäng hittills i förhållande till spelet de presterat. Vi tror att de kommer falla en del i tabellen innan serien är över. Kaptenen Jimmie Ericsson var tillbaka senast och är viktig för Skellefteå.

Växjö Lakers-Djurgården
Både Lakers och Djurgården fick varsin viktig seger i förra omgången efter tunga perioder. Snacket om att inga svenska gör mål i Lakers är nu ett minne blott och comebackande Anders Eriksson klev in och gjorde 1+1 mot Frölunda. Backen Ilkka Heikkinen har elitseriens bästa och hårdaste skott, och det har gett smått fantastiska 11 mål hittills.

Leksand-Almtuna
Trots dålig statistik i numerärt överläge finns en uppsjö med bra offensiva spelare i Leksand. Almtuna har det riktigt tungt nu och måste dessutom lämna tillbaka inlånade målvakten Engstrand till LHC. Leksand bör vinna det här, kupongens bank enligt oddssättarna.

Malmö-Örebro
Det här är den mest intressanta matchen på fredagens kupong. Malmö lär spela med ångest då de inte alls fått ”bang for the buck” den här säsongen, samtidigt som Örebro går fortsatt som tåget och kan ta sin 13:e raka seger.

Södertälje-Oskarshamn
Då de klassiska lagen ofta överskattas så kan Södertälje bli hårt streckade här, lite obefogat tycker oddssättarna. Oskarshamn blandar och ger men det är inte alls otänkbart att de kan ta tre poäng och de ses som kupongen skrällchans enligt oddssättarna.

Tingsryd-Bofors
Ett riktigt raggarmöte. Boforsspelarna trivs nog på hyllan i Börjes och priserna borde passa deras plånböcker bra. Med begränsade resurser karlskogalaget svetsat ihop ett extremt jobbigt gäng att möta. Inför säsongen beslutade Tingsryd att alla spelare skulle vara bosatta i byn på 3000 invånare. Är det detta som börjar ge resultat nu? Tingsryd är en väldigt svår nöt att knäcka i Nelson Garden Arena…

Västerås-Rögle
Västerås överträffade allas förväntningar i början men har kommit ner lite på jorden nu. I onsdags tappade man 3-1 till 3-4 på tre minuter mot Bofors. Många gamnackar då i VIK och frågan är om de kan studsa tillbaka direkt här. I Rögle avlöser skadorna varandra och det sliter givetvis på laget. Rögle lyckades inte slå krislaget Borås under ordinarie tid, vilket för övrigt var oddssättarnas drag som rensare. Grattis ni som ryggade den!
Endast tre spelare i Powerplay-Mästaren lyckades få 8 rätt den första omgången.