NHL vill grunda nya lag i både Toronto och Quebec. Spelarfackets förre bas, Paul Kelly, har diskuterat beslutet med flera klubbägare, chefer och spelare.

Efter den föränderliga och till synes eviga lockouten började äntligen NHL. Nu är ligan i full gång och det nya kollektivavtalet kom med många nya punkter. Just nu diskuterar ligan att öka från 30 till 32 klubbar. Toronto och Quebec har blivit alternativen för de nya lagen.
– NHL:s ledning kommer inte att vänta till slutet av kollektivavtalet, när det blir diskussioner och förhandlingar igen. En expansion ökar intäkterna och kan ge 80-100 miljoner dollar ytterligare till NHL, säger Paul Kelly.
I Toronto har man redan börjat bygga en hemmaarena för det nya NHL laget. Förutom Toronto ser man Quebec som en outnyttjad del då många hockeyfantaster håller till där.

– Vi har aldrig haft kontkreta diskussioner om en expansion eller ”en plan” för en sådan, för det har aldrig funnits någon, säger NHL:s viceboss Bill Daly i ett mejl.
Även om Toronto och Quebec legat högt på listan i media har även Seattle, Kansas City och Hamilton nämnts som alternativ för den påstådda utökningen.