För att vinna VM i ishockey måste det svenska laget få in NHL stjärnor – något som syntes tydligt i Oddset Hockey Games. Pär Mårts var i Nordamerika för att samla in de NHL spelare som ska göra laget starkare.

Match varannan dag – så ser det ut för NHL spelarna. Ovanpå det har de blivit inbjudna till ett världsmästerskap också. Trots det håller de tummarna för att de ska orka med det också.
– Det är svårt att veta hur alla känner sig efter en sån här säsong när det är så extremt mycket hockey på kort tid, säger Henrik Lundqvist från New York Rangers. Hans lag är favorittippade till Stanley Cup-slutspelen. Även Niklas Kronvall från Detroit är 1 poäng från att komma in i slutspelen.
– Att få representera landslaget står jättehögt, dessutom när det är på hemmaplan, säger Kronvall. Detroit spelar fem matcher på åtta dagar i olika tidszoner. Spelarna är trötta och inte alls lika alerta som de var i början av matcherna.
– Kroppen hinner inte bli fräsch igen mellan matcherna. De som har chansen att åka och spela VM kommer inte vara som i vanliga fall, men så är det för de andra lagen också. Det är nästan omänskligt, säger Henrik Zetterberg, kapten för Detroit.

Pär Mårts tror att oavsett om NHL spelarna är utvilade eller inte så kommer de tillföra en kraft till laget. Som det ser ut just nu kan det bara bli bättre. Efter tre raka förluster behövs en rejäl skjuts för att Sverige ska nå semifinal.