Utvalda spelare och ägare höll förhandlingar under natten. Diskussionerna pågick i tolv timmar från mitt på dagen till strax efter tolv på natten. Ett hotell på Times Square var omringat av press när de regelrätta men hårda förhandlingarna pågick.

Vicekomissionären för NHL, Bill Daly, var nöjd efter diskussionen och tycker att många frågor blev lösta. Däremot är några kritiska frågor fortfarande ett bekymmer och ska lösas kommande dag. Vad som sas och vilka frågor som ställdes gick inte att få fram då ingen ville lämna ut information om mötet. Trotts deras tystnad ses deras möten som något mycket positivt. Att de har pratat och tänker fortsätta göra det bådar gott för NHL säsongen. Först ville man ha ett avtal klart på fredag men det anses inte längre vara realistiskt. Som läget ser ut för tillfället är det mest troligast att säsongen börjar kring jul.
– Förr eller senare börjar den här säsongen, de har kommit för långt för något annat, säger en anonym källa.

Informationen gick även ut till samtliga ägare och general managers. Detta i ett möte på Manhattan.
– Jag är nöjd med processen just nu och av respekt för vad som pågår säger jag inget mer, säger Gary Bettman.
De flesta deltagare och informerade verkar alla hålla med om att förhandlingarna som ägt rum varit positiva och att allt verkar gå i en riktning som säger att NHL säsongen kommer att börja. Det är inte en fråga om ifall den ska börja, det är en fråga om när.