Det avgörande målet i förra Junior VM sattes av Mika Zibanejad, vilket gav Sverige guldmedalj. I år säger Ottawa att målgöraren inte får medverka i JVM.

På måndag avslöjas truppen till nästa JVM. Zibanejads NHL-klubb Ottawa har sagt att de inte vill släppa svensken tills dess och att de inte ska räkna med något.
Som jag förstått det är Ottawas känsla att NHL kommer att dra i gång och att träningscamperna kommer att ligga runt jul och nyår, precis då JVM avgörs, säger Zibanejads agent Erik Ryman.
Med en merit som avgörande till en seger i Junior VM ser klubben ogärna att han släpps. Zibanejad har blivit en viktig spelare på sina blott 18 år. Ottawa skickade ett mejl till Svenska Ishockeyförbundet där de förklarar att Zibanejad inte kommer medverka i JVM som läget ser ut.

Junior VMs förbundskapten har inte blivit informerad om Ottawas beslut då han varit bortrest för att komma i kontakt med andra spelare. Roger Rönnberg vill inte spekulera i hur deras chanser påverkas utan Mika Zibanejad.
Truppen tas ut på måndag och då vill jag ha det så färdigt som möjligt. Om det blir något specialärende där NHL kan påverka får vi se då, säger han.
Ottawas beslut kan komma att ändras om NHL-lockouten blir förlängd. I dags läget är detta dock inte aktuellt och Sveriges i fjol starkaste spelare kommer att utebli.