Luma, back Hv 71, och Alsenfelt, målvakt Modo, har båda blivit hyllade. Modosmålvakt ansågs som hjälte när Växsjö tog sig till elitserien för två säsonger sedan och Hv 71s back hade mest speltid per match av alla i laget. Nu har dålig form slagit dem båda hårt.

När HV 71 fick storstryk av Skellefteå i en bortamatch som slutade 3-7, bestämde sig Ulf Dahlén för att peta Mikko Louma. Senaste matchen mot Frölunda fick han sätta sig på bänken. Det slutade med att backen inte fick spela en enda sekund av matchen. Förra säsongen snittade Louma på 22 minuter per match, vilket nu har sjunkit till 12 minuter.
– Det är en person som vet varför jag inte spelar, och han kan svara på den frågan, säger Louma som ogärna svara på frågorna och hänvisar till Dahlén i varje svar.
– Vi har väldigt tuff konkurrens på backsidan, och efter uppehållet fick Louma börja utanför truppen. Vi har sedan dess spelat tre matcher, och gjort det väldigt bra, säger Ulf Dahlén.
Louma är inte blygsam och talar gärna om hur han känner över att bli petad.
– Jag vill absolut spela. Jag är en tävlingsmänniska som gillar att tävla. Inte att sitta på bänken.
Tuff konkurrens på backlinjen gör att två backar alltid får sitta bänkade. Ulf Dahlén är medveten om detta och försöker ge speltid åt så många som möjligt om dessa är i form.
– Det kommer att bli tillfällen, vi kommer att behöva alla.

Modos målvakt Oscar Alsenfelt hade 92,42 i räddningsprocent när han förde Växsjö till elitserien. Denna säsong värvades han till Modo och behövde visa vad han går för mot Bernhard Starkbaum för att få första tjing på målet. Vid första premiärmatchen han spelade slutade det 1-5. När han sedan fick en ny chans mot Frölunda gick matchen från 6-3 till 6-7.
– Det började snett och sedan har det blivit en ond spiral. Jag har ansträngt mig och försökt bevisa för mycket varje gång, säger Alsenfelt.
Imorgon, 23 November, möter Modo HV 71 och det blir sjätte matchen i rad som Alsenfelt inte får spela. Vilket även blir andra matchen han inte ens har en plats som bänkvärmare.
– Jag tar det bra. Jag är medveten om vad jag måste göra. Alla förstår att jag inte tycker att jag borde vara utanför laget, men det är uppe till Uffe att ta ut sitt lag. Jag kan bara kämpa vidare, säger Alsenfelt.