Sverige spelade mot Ryssland i ett genrep inför JVM. Däremot är det inte de unga svenskarnas förlust som diskuteras efter matchen – istället lider spelarna av oschyssta skador.
– Det är ingen snäll tackling jag får, det kunde ha gått mycket värre, säger Victor Crus Rydberg.

Carl Dahlström, Linköping fick efter en tackling åka in till sjukhus för hjärnskakning. I och med det är han med säkerhet ute ur turneringen.
– Han landar väldigt olyckligt och slår i huvudet i glaset och sedan i isen. Det var två gånger han slog i huvudet, han var ganska borta igår, säger förbundskaptenen Rikard Grönberg.
Trots det är det inte Carl Dahlströms tackling som får folk att reagera. Victor Crus Rydberg tar emot en smäll bakifrån mot nacken och blir sedan tryckt mot sargen. Efter tacklingen bärs Crus Rydberg ut på bår.
– Jag såg inte honom när han kom, han kom från ingenstans. Jag fick en rejäl körare i ryggen och flög ganska obehagligt. Jag har sett videon efteråt och det är en feg tackling. Han ser att jag står med ryggen emot. Jag tycker att man ska ha lite respekt för varandra, säger Crus Rydberg.

Curs Rydbergs skador är inte lika allvarlia som Dahlströms och han hoppas på att spela U18-VM som pågår den 18-28 april. Han känner ingen mental rädsla och ishockeyspelaren som gav honom tacklingen är anmäld till det internationella ishockeyförbundet. Ingen spelare som levererar en sådan tackling ska undgå ett längre straff, menar Grönberg.