Det är mycket som ska stämma inför Hockey VM. Biljetter, resa och boende. Helst ska även laget man hejar på vinna. Nu är det lite mer än en månad kvar och biljetterna börjar ta slut.

Hockey VM börjar i mars. Förberedelserna är i fullgång. Både fans och arrangörer gör sig redo för det folkkära arrangemanget. Dessutom är ingen mindre än Peter ”Foppa” Forsberg en av ambassadörerna för årets ishockey VM. Han vände sig nyligen till alla ungdomar i Södertälje och gav bort 1 500 biljetter. Dessa barn i Södertälje får gå gratis och titta på VM. 1 500 biljetter kommer att fördelas mellan SSK, SBBK, Syrianska FC och Assyriska FF. Anledningen motiveras av att staden ligger nära Stockholm och är  en fantastisk idrottsstad. Forsberg har 2000 biljetter att dela ut och de övriga 500 ges till ungdomar från hans hemstad Örnsköldsvik. Matchen de ska få se är Tjeckien – Norge 14 maj. De inbjudna får också ta del av exklusiva erbjudanden till andra VM matcher. Detta faller enbart på personer inbjudna av de tre ambassadörerna.
– Jag minns själv hur kul det var att få åka till Sweden Hockey Games när jag var i deras ålder och förhoppningsvis tycker de att det är kul att få se en livematch mitt under brinnande hockey-VM, säger Peter Forsberg.