Förra hockey VM kantades av ordet publikfiasko. Väldigt få tittade på ishockey VM – inte minst på grund av de dyra biljetterna. Nu vill arrangörerna ändra på det. Ett av stegen mot en större publik är att locka in kvinnorna med hjälp av Agneta Sjödin, 45.

– Det ska bli extra kul att kunna kombinera hockeyfesten med upplevelsen av en spännande match med internationella storstjärnor på isen. Det blir vi och grabbarna, säger Agneta Sjödin.
Nu ska tjejer få möjlighet att mingla, bjudas på bubbel, träffa hockeyprofiler och lyssna på livemusik. Detta kommer att kallas för ”Hockeykväll med Agneta.” Arrangörerna själva kallar det för att ”kombinera het hockey med iskallt bubbel.” Denna nyhet har skapat starka genusdebatter mellan fansen som både hurrar och suckar. En del tycker att dessa biljetter skulle säljas till vem som helst – inte enbart kvinnor. Medan andra menar på att detta försök misslyckats totalt och istället fått hockeyn att se desperat ut. Agneta däremot tror på detta evenemang och se framemot hockeyfesten.
– Att få mingla med tjejer i samband med ishockey-VM på hemmaplan ska bli jätteroligt. Inget går upp mot en spännande hockeymatch!

Att få vara med om ”Hockeykväll med Agneta” kostar 199 kronor. Dessa biljetter släpptes passande nog på den Internationella Kvinnodagen.