Det svenska landslaget har nu spelat sina inledande VM-matcher som bjöd på mängder av spänning, mål och vinstglädje.

Fredagens möte med hemmalaget Tjeckien började bjöd på en hel del mål från bägge lagen. Efter knappa tre och en halv minuter spelade kunde Joel Lundqvist sätta matchens första mål. Fem minuter senare kunde lagkaptenen Staffan Kronwall lägga in 2-0 i powerplay. När första perioden var slut stod resultatet 2-1 till det svenska laget, efter att Tjeckien gjort mål i powerplay. I den andra perioden åkte Sverige på två utvisningar, men lyckades hålla Tjecken borta från att göra mål. När laget sedan blev fulltaligt kunde Victor Rask sätta lagets tredje mål. I den tredje perioden hände det dock en hel del som vände på resultatet. Två minuter in i perioden fick Tjecken powerplay, vilket de utnyttjade för att göra mål. Dock kontrade svenskarna med ett mål av Joakim Lindström strax därpå. Ett par minuter senare rasslade tre mål in på under fem minuter från hemmalaget som då tog ledningen. Dock kunde Mattias Sjögren ta matchen till förlängning och straffar efter att ha reducerat. Här kunde Oliver Ekman-Larsson sätta det avgörande och vinstgivande målet.

Söndagens möte med Österrike blev en riktig målparad för det svenska laget. I den första perioden kunde Filip Forsberg, Oscar Klefbom och Anton Lander alla sätta pucken i mål varsin gång. Halvvägs in i andra perioden kom ytterligare ett mål av Forsberg, som snabbt följdes av ett mål från Elias Lindholm. Det hela avslutades med ett tredje mål från Filip Forsberg, som under matchen lyckades få till 3+1 poäng.
När det tjeckiska laget bytte ut Rene Swette i mål mot Brynäs-målvakten Bernhard Starkbaum efter Forsbergs hattrick fick det svenska laget det lite tuffare och man lyckades inte sätta några mål på en av SHL:s bästa burvaktare. Istället kunde Dominique Heinrich göra ett mål för det österrikiska laget och därmed spräcka nollan halvvägs in i tredje perioden. Slutresultatet blev 6-1 och tre värdefulla poäng till Sverige som nu ligger på en andra plats i tabellen.