Roger Rönnberg, förbundskapten för Juniorkronorna, spelade sin sista match. Den avslutades guldlöst och han miste sin chans att bli den förste svenske förbundskaptenen att försvara ett JVM-guld.

Finalen i Junior VM hölls i helgen och var Roger Rönnbergs sista med laget. Han är redo att ta över Frölunda under kommande säsong. I finalen stod en eftertraktad titel på spel. Chansen att försvara ett JVM-guld. När finalen var spelad var det få svenska spelare som tog sig ut till den mixade zonen. I omklädningsrummet hade det varit dödstyst. Laget hade satsat allt och gått inför att hålla sin titel som mästare.
– Det ska vara mycket känslor, vi har lagt ner mycket känslor i det här. Det var guld eller inget som gällde, säger Rönnberg.

USA blev det motståndet man förväntat – om inte mer då Sverige blev fullkomligt utspelade stundvis i första perioden. Rönnberg tyckte ändå att de hade bra byten och kunde prestera i viktiga lägen. Trotts det menar han att det fanns saker han absolut kunde ha gjort bättre. Den sista matchen var enligt honom inte deras bästa och när det händer finns det alltid något han kunde ha gjort bättre.
Trotts det hårda nederlaget så förnekar inte Rönnberg USA deras vinst.
– De är värdiga mästare, det måste jag ändå säga.