På onsdag startar Powerplay-Mästaren, en tävling där Svenska Spel ska ta fram Sveriges bästa hockeytippare. I tävlingen ska man spela minst fem omgångar på Oddset Powerplay under fyra veckor och man tävlar om totalt 50 priser. De tre bästa vinner en NHL-helg med Peter Forsberg i New York men i potten finns även biljetter till hockey-VM. Powerplay-Mästaren startar på onsdag och pågår till och med den 10 december.

>> Prova powerplay hos Svenska Spel

”Det är lite som att spela sarg ut”
– En spelare får inga stilpoäng utan det handlar om att sätta rätt alternativ i matcherna, favorit eller skräll ger bara ett rätt ändå, berättar Per Carlander, oddssättare på Svenska Spel. Han säger att andra kanske tycker att man spelar tråkigt om man spelar mycket på favoriterna, men att man har igen en försiktig spelstil i det långa loppet när det gäller den här typen av tävlingar.

– Man får inte ta för många onödiga risker, framför allt inte i början. Det är lite som att spela sarg ut, avslutar Per.

Varje vecka kommer Svenska Spels oddssättare att ha en hockeyskola i Sportbladet där de ger tips om hur man lyckas i Powerplay-Mästaren. Där kommer man också att kunna se hur de spelar samt följa en hockeyprofil.

Kort info om Powerplay-Mästaren

  • Start 16 november, tippa minst 5 omgångar t.o.m. 10 december
  • Du är med genom att spela 32-raderssystem
  • Ingen anmälan krävs, men använd ditt Spelkort om du spelar i butik
  • Resor till NHL och hockey-VM i prispotten
  • Läs mer på svenskaspel.se/ppmastaren

>> Prova powerplay hos Svenska Spel